31 Okt 2012

Bersyukur

Assalamualaikum.

I got 2A for Exam II ni. Agama Islam and my favourite subjek, English Language!Now, English mark at my hand! Memang tak sangka. Why? Sebab time paper II English, aku gelabah habis!! Yalah, idea semua terkumpul di Section A, jadi banyak masa terbuang di situ. Last-last tinggal 30 minit sebelum pulang, aku baru di section B.. Nah, siapa tak 'gemuruh jiwa semangat membara', kan? Tapi, alhamdulillah. Aku bersyukur dengan markah yang aku dapat.

LUPAKAN DULU PASAL ENGLISH AND AGAMA ISLAM. I WANT TO SHARE SOMETHING WITH YOU!Dua bulan sebelum exam, my BFF bagi pinjam aku novelnya, tapi aku tak mahu baca dulu! Sebab EXAM SEMAKIN MENGHAMPIRI! Dari cover aku tengok macam terlalu matang tajuknya. Jadi, tak pinjam dulu lah. Last-last time mau cuti ni, aku baca! Wooo, Fantastic baby! Tip tip gila ceritanya. Lucu / Lawak Antarabangsa + Fakta & banyak lagi. Mesti tertanya-tanya, kan novel apa yang aku maksudkan.

Ni lah novel tu!

Sinopsis :  

"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.
Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.
Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato' Eddy disebuah syarikat besar.
Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.
Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?
"Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!" selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan. 
Dah baca? Kalau belum, mai lah beli di kedai buku yang berdekatan. [Ceh, dah macam buat promote pulak aku ni!] Memang tak menyesal punya, siapa yang sudah baca. Aku berani jamin 1000000 % [adakah sejuta % ?]

Ni penulis novel Cinta Kontrak.


Pot pet pot pet pulak aku ni! Sedangkan kerja kursus Geografi aku belum siap lagi! -_-

Ok lah, sampai sini saja. Bye-bye! Have a great day!

2 ulasan:

  1. cinta kontrak ? novelnya.. asal rasa macam da penah tengok kat tv ea drama cinta kontrak ?.. ~ =_=' ...sama ke ea ? ehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pasti pulak, tapi novel ni memang best gilaa :D

      Padam